برترین تکنولوژی‌ های خودرویی معرفی شده در سال ۲۰۱۵

8 / 10
از 2 کاربر

در سالیان نه چندان دور، مشتریان راهی جز انتظار طولانی برای طراحی مجدد هر خودرو، نداشتند تا بدین وسیله تکنولوژی‌های جدیدتر نیز در مدل جدید به کار بروند. اما با پیشرفت روزافزون شرکت‌های خودروسازی، شاهد رشد سریع‌تر خودروها و تکنولوژ‌های به کار رفته در آن‌ها هستیم. بدین ترتیب در شرایطی تکنولوژی‌ها و سیستم‌های به کار رفته تنها در مدت زمان یک سال پس از معرفی، قدیمی شده و جای خود را به نمونه‌های جدید‌تر می‌دهند. در ادامه شما را با ۱۰ عدد از بهترین نوآوری‌های تکنولوژی صنعت خودرو در سال ۲۰۱۵ آشنا خواهیم کرد.

رینگ‌هایی از جنس فایبر کربن

رینگ فایبر کربن فورد موستانگ

رینگ فایبر کربن فورد موستانگ

در سال ۲۰۱۵ برای اولین بار شاهد ارائه‌ی خودرویی با رینگ‌هایی از جنس فایبر کربن خالص بودیم. فورد موستانگ GT350R اولین خودرویی است که از این رینگ‌ها بهره می‌برد. فورد برای تامین رینگ‌های محبوب‌ترین مدل تولیدی خود به سراغ تولید کننده‌ی استرالیایی کربن رولوشن رفته است. استفاده از رینگ‌هایی از جنس فایبر کربن باعث شده است تا علاوه بر افزایش استحکام در کنار کاهش وزن جرم فنردهی نشده‌ی خودرو، دینامیک خودرو، حس فرمان‌پذیری و کیفیت سواری نیز بهبود یابد. کاهش اینرسی رینگ‌ها باعث شده است تا خودرو توانایی شروع به حرکت و توقف سریع‌تری داشته باشد. کاهش جرم فنردهی شده نیز باعث بهبود عملکرد سیستم تعلیق و افزایش چسبندگی تایر‌ها به زمین می‌شود.

خودروهای خودران

سیستم اتوپایلوت تسلا

سیستم اتوپایلوت تسلا

مرسدس بنز اس کلاس ۲۰۱۳ اولین خودرویی است که از قابلیت حرکت هوشمند در شرایط خاص برخوردار بود. شرکت‌های مرسدس بنز، ولوو، گوگل و تسلا را می‌توان رهبران حال حاضر توسعه‌ی تکنولوژی خودروهای خودران دانست. در کنار توسعه‌ی سیستم‌های مذکور، شرکت‌های خودروسازی برای اطمینان به مشتریان در صحت عملکرد سیستم‌های خود، برای اولین بار وارد بحث بیمه و پرداخت خسارت‌ها در صورت وقوع تصادف شده‌اند. در حال حاضر پیشرفته‌ترین سیستم تجاری شده‌ی بازار خودرو متعلق به تسلا است که قابلیت تغییر لین را به سیستم‌های قدیمی‌تر رانندگی هوشمند در اتوبان مانند نمونه‌ی به کار رفته در مرسدس بنز اس کلاس، افزوده است.

ژست‌های حرکتی کنترلی

ژست‌های حرکتی بی‌ام‌و سری هفت

ژست‌های حرکتی بی‌ام‌و سری هفت

در سال‌های نه چندان دور ایده‌ی استفاده از ژست‌های حرکتی برای کنترل عملگرهای مختلف در خودرو، بیشتر شبیه فیلم‌های علمی تخیلی بود. اما در سال ۲۰۱۵ با معرفی نسل جدید سری هفت به این ایده جامه عمل پوشاند. بی‌ام‌و از سنسور‌های پیشرفته‌ای استفاده کرده است که قابلیت درک سه بعدی حرکات را دارد. بدین‌ ترتیب راننده قادر خواهد بود تا با انجام حالت‌های مختلف مانند چرخش انگشتان و حرکت دست، قابلیت‌های مختلف را کنترل کند. در حال حاضر تنها ۶ حالت از پیش برنامه‌ریزی شده برای این خودرو وجود دارد که با ژست‌های حرکتی قادر به کنترل آن‌ها خواهید بود. اما بی‌ام‌و در همین راستا اعلام کرده است که در حال توسعه‌ی این تکنولوژی‌ است تا در آینده تمامی عملیات‌های سیستم اطلاعاتی و چندرسانه‌ای با همین ژست‌ها انجام شوند.

خودروهایی با سوخت هیدروژن

تویوتا میرای

تویوتا میرای

خودروهای هیدروژنی با میزان آلایندگی صفر، چندین سال است که معرفی شده‌اند. در حالی که هنوز بازار، آمادگی پذیرش این خودروها را ندارد و مشغول برانداز کردن آن‌ها است، تعدادی از خودروساز‌ها اقدام به معرفی و عرضه‌ی محصولات خود در این زمینه کرده‌اند. تویوتا به عنوان سردمدار تکنولو‌ژی‌ سلول‌های هیدروژنی، برای اولین بار اقدام به تولید انبوه خودرویی با سوخت هیدورژن به نام میرای کرده است. این خودروی سدان با قیمت ۵۷ هزار دلار به فروش خواهد رسید. محفظه‌ی سوخت هیدروژن میرای، زیر صندلی‌های جلو تعبیه شده است و به این خودرو امکان رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت را در مدت زمان ۹ ثانیه‌ می‌دهد. هم‌چنین میرای قادر خواهد بود تا با یک بار سوخت‌گیری، مسافت ۴۸۰ کیلومتر را بپیماید. با قابلیت سوخت گیری در مدت زمان مشابه با نمونه‌های بنزینی، خودروهای هیدروژنی تا عرضه و فراگیر شدن تنها به جایگاه‌های سوخت احتیاج دارند.

سیستم‌های ضبط کننده‌ی عملکرد خودرو

سیستم ضبط عملکرد خودروی شورولت کوروت

سیستم ضبط عملکرد خودروی شورولت کوروت

همواره علاقه‌مندان سرعت و خودرو‌های اسپرت آرزوی سیستم‌های ضبط‌ و تحلیل عملکرد خودرو مشابه با نمونه‌های موجود در مسابقات اتومبیلرانی، را داشتند. با تشکر از تولید کننده‌های مطرحی مانند شورولت، در حال حاضر سیستم‌های مذکور با سرعت بیش از پیش جای خود را در خودروهای شهری باز کرده‌اند. کوروت یکی از خودروهایی است که از سیستم پیشرفته‌ی نظارت بر رفتار خودرو بهره می‌برد و داده‌هایی مانند دور موتور، شتاب وارده، زاویه‌ی فرمان و سرعت دقیق خودرو را به راننده نمایش می‌دهد. این سیستم هم‌چنین قادر است تا داده‌های مورد نظر را ضبط کرده و به نمایش مجدد آن‌ها به راننده بپردازد.

سیستم‌های تزریق آب

bmw 1 series hatchback prototype with direct water injection bc800

bmw 1 series hatchback prototype with direct water injection bc800

سیستم‌های تزریق آب به محفظه‌ی احتراق نیز مانند بعضی از تکنولوژی‌های معرفی شده جدید نیست و پیش‌تر نیز خودروسازان به معرفی آن‌ها پرداخته بودند. اما در سال ۲۰۱۵ بود که بی‌ام‌و از سیستم نام‌ برده در خودروی M4 GTS استفاده کرد. بی‌ام‌و بدین وسیله اقدام به تزریق آب به منیفولد ورودی و محفظه‌ی احتراق می‌کند تا دمای مخلوط هوا و سوخت به میزان مورد نظر برسد. این سیستم علاوه بر افزایش راندمان احتراق، به کاهش مصرف سوخت نیز کمک شایانی می‌کند.

خودرو‌های پرینت شده‌

خودروی پرینت شده‌ی لوکال موتورز

خودروی پرینت شده‌ی لوکال موتورز

تعجب نکنید اگر روزی خودروها به جای مونتاژ روی خطوط تولید کیلومتر‌ها دورتر از شما، در محلی نزدیک به شما پرینت شود. شرکت آمریکایی لوکال موتورز این آرزو را به واقعیت تبدیل کرده است. نام خودروی پرینت شده توسط این شرکت، LM3D Swim است و از بدنه‌ای به جنس ترموپلاستیک بهره می‌برد. لوکال موتورز در حال تلاش برای دریافت مجوز‌های لازم برای فروش و عرضه‌ی محصول خود است. در صورت کسب جواز‌های لازم، LM3D با قیمت ۵۳ هزار دلار به فروش خواهد رسید.

بازگشت پیشرانه‌های دورانی

مزدا rx-vision

مزدا rx-vision

با این که خودرویی مجهز به پیشرانه‌‌ی دورانی یا وانکل در سال گذشته عرضه نشد، اما مزدا وعده‌ی ارائه‌ی پیشرانه‌های دورانی بهینه‌تر را داده است. مزدا در نمایشگاه خودروی توکیو از خودروی مفهومی و زیبای RX ویژن رونمایی کرد و در خلال کنفرانس خود به تجهیز این خودرو به نسل جدید پیشرانه‌های دورانی نیز اشاره کرد. در حال حاضر جزئیات بیشتری از این پیشرانه منتشر نشده است، اما بعضی منابع به تجهیز آن به توربوشارژرها برای افزایش توان خروجی اشاره کرده‌اند. اما مشکل اصلی پیشرانه‌های دورانی مصرف بالای سوخت است که مزدا باید برای آن به فکر راه حل باشد. پیشرانه‌ی به کار رفته در RX-8 با این که عملکردی برابر با نمونه‌های ۶ سیلندر را داشت، مصرف سوختی مشابه با پیشرانه‌های ۸ سیلندر را به مالکان تحمیل می‌کرد.

هک خودروها

jeep cherokee

jeep cherokee

پس از هک از راه دور جیپ گراند چروکی و انتشار اخباری مبنی بر هک تسلا مدل اس، بازار هک خودروها بسیار داغ شد و تولیدکنندگان از هیچ اقدامی برای جلوگیری از این عمل دریغ نکردند. هکر‌ها قادر بودند با هک جیپ گراند چروکی عملکرد اجزای مهمی مانند ترمز را با اختلال روبرو کنند. این موضوع یکی از مثال‌های رشد تکنولوژی با سرعت بالا و بدون رعایت موارد احتیاطی لازم است. خودروها در آینده یکی از اجزای مهم اینترنت اشیاء خواهند بود و شرکت‌های خودروسازی باید تمام تلاش خود را برای ایمن کردن آن‌ها بکنند.

هاوربردها

هاوربرد لکسوس

هاوربرد لکسوس

 خودروساز‌ها در سال ۲۰۱۵ به تولید هاوربرد نیز پرداختند تا ثابت کنند هرجا که بحثی از جابجایی وجود داشته باشد، آن‌ها نیز حضور خواهند داشت. لکسوس اخیرا هاوربرد خود را معرفی کرد که نباید در آینده‌ی نزدیک چشم به راه آن باشید. این دستگاه برای فعالیت به مکان خاصی جهت عملکرد مناسب سیستم‌های مغناطیسی خود، احتیاج خواهد داشت. هم‌چنین یکی از بزرگترین مشکلات آن گرمای بسیار بالا (۱۹۷ درجه سانتیگراد) است که لکسوس باید برای خنک‌سازی هاوربرد خود به فکر چاره باشد.

منبع : زومیت

ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :

آگهی استخدام

لو رفتن تصاویرخودروهای آینده،خودرویی با سوخت هسته‌ای، تمهیدات بنز برای جشن تولد50 سالگی، فیس‌لیف‌ها،

کیسه های هوای مینی هم مشکل ساز شد

منتظر فروش سیتروئن C4 پیکاسو مدل 2017 باشید

نسخه ای نوستالژیک از پورشه ۹۱۱ تارگا

پژوسیتروئن در پی تصمیم انگلیس برای خروج از عضویت اتحادیه اروپا که به بریگزیت معروف شده است، قیمت خود

کودکان قربانی تصادف ایران ۳ هزار نفر، در سوئد ۴ نفر/پیشنهاد به خودروسازان

برترین تکنولوژی‌ های خودرویی معرفی شده در سال ۲۰۱۵

پرش قیمت خودرو در بازار

سریع‌ترین خودروهای سال ۲۰۱۵

فیات و احیای Topolino کلاسیک

نسخه هیبریدی فورد F-150 تا سال 2020 عرضه می شود

خوش بینی مدیر نیسان به قرارداد جدید با رنو

فولکس واگن تیزری از خودروی برقی جدید خود را منتشر کرد

تویوتا یاریس مدل 2016 در انگلستان عرضه شد

رونمایی شاسی بلند جدید هوندا BR – V

رکود همچنان در بازار خودرو خودنمایی می‌کند

رونمایی از اتوبوس مختص کریسمس مرسدس

مخترع ایرانی موفق به ساخت نمونه اولیه برف پاک کن هایی شد که می تواند تمام زوایای شیشه را پاک کند

اشکودا شریک چهارم ایران‌خودرو می‌شود؟